Samen trek je meer aandacht

Het is nooit te laat om je boek (opnieuw) te lanceren. Als je dat met meerdere auteurs doet...

Ik zag het via social media ergens voorbij komen: een krantenartikel over een gezamenlijke boekpresentatie van meerdere lokale auteurs. De auteurs trokken met elkaar een leuke zaal vol belangstellenden en haalden ook nog eens de (lokale of regionale) krant. Wat leuk en wat slim!

Diezelfde week volgde ik de online workshop 'How to Smash Your Book Launch!' door Alexa Bigwarfe. Want ook ik als marketeer kan altijd weer nieuwe tips en enthousiasme gebruiken. En een van de dingen die ik in mijn oren knoopte na haar waterval aan tips was: het is nooit te laat om je boek (opnieuw) te lanceren.

Gedeelde liefde voor boeken en auteurs

Niet geheel toevallig sprak ik daarna Hanny Schoonderwoerd, auteur, schrijfcoach en ghostwriter, en ik vertelde haar over de gezamenlijke boekpresentatie. Hanny en ik delen niet alleen een passie voor boeken en auteurs, maar we zijn ook allebei geboren in Oudewater, nu woonachtig in Gouda én in het bezit van een scouting- en Meimarktverleden. Oftewel: we hebben wel eens vaker iets samen georganiseerd. Gevaarlijk ja…

Dus nu werken we samen aan evenement waarbij lezers en lokale auteurs met elkaar in contact komen. Een evenement dat we in Gouda neerzetten, maar dat ook in andere plaatsen georganiseerd kan worden. Een evenement dat geweldig goed past bij de uitgangspunten van zowel Bestelbijdeauteur.nl als Uitgeverij Klare Taal: mooie boeken onder de aandacht brengen van lezers.

Ken je Goudse auteurs?

De eerste stap bestaat uit het inventariseren van auteurs en andere boekmakers die een band met Gouda hebben. Als je aan mij vraagt: ‘Ken je Goudse auteurs?’ dan sta ik al snel met mijn mond vol tanden. Maar toen we deze vraag via social media stelden, vlogen de Goudse schrijvers ons om de oren! Uit alle hoekjes en gaatjes komen ze tevoorschijn. En zo divers: van fotoboek tot technische uiteenzettingen, van autobiografie tot fantasy, van maatschappijkritiek tot feelgood, van prentenboeken voor kinderen tot historische verhandelingen…

Grote behoefte aan zichtbaarheid

Wat ook meteen duidelijk werd, is dat de meeste auteurs heel nieuwsgierig zijn naar onze plannen. We krijgen zelfs sollicitatie-achtige brieven waaruit blijkt dat er onder auteurs een grote behoefte is aan zichtbaarheid. Aan gelegenheden om je boek te presenteren. Dus daar gaan we wat mee doen!

Er komt natuurlijk een site waarop we de evenementen zullen aankondigen. Daarop maken we in ieder geval ook een pagina met een overzicht van de ons bekende Goudse auteurs. We hebben een datum geprikt voor de eerste editie en gaan snel praten met andere boekminnende partijen in Gouda om waar mogelijk en gewenst samen te werken. We houden je uiteraard op de hoogte!

Maar voor nu: wat kun jij hiermee als auteur? Heb je toen je boek verscheen geen boekpresentatie gehouden en zou je dat alsnog willen doen? Of is het toen niet zo goed gelukt met de publiciteit? Of is het alweer een poosje geleden en gun je je boek(en) meer zichtbaarheid? Kijk om je heen naar andere auteurs en partijen en bedenk wat je samen kunt doen. Bedenk zelf een evenement of haak aan bij een groter gebeuren. Wees creatief! We wensen je alvast veel plezier.

Kun je als auteur wel wat marketinghulp gebruiken?

- Meld je aan voor onze nieuwsbrief met marketingtips voor auteurs
- Word lid van onze groepen op LinkedIn en Facebook (open voor alle auteurs)
- Voor zelfverkopende auteurs: plaats je boek op Bestelbijdeauteur.nl

bijgewerkt op: 28-03-2024