Over Bestel bij de auteur, voor lezers

Dit is een online platform voor boeken die je als lezer rechtstreeks bij de auteur kunt bestellen.

Bijzondere boeken, die je in het reguliere circuit minder snel aantreft. Papieren boeken, e-books, fictie, non-fictie, kinderboeken, YA, kunstzinnige uitgaven, agenda's, kaartensets, prentenboeken... van alles! Zowel van uitgevers als zelf uitgegeven. Als het maar rechtstreeks bij de auteur besteld kan worden.

Bestelbijdeauteur.nl is opgericht door moeder en dochter Loes en Nienke Vork. Omdat we relatief onbekende auteurs meer zichtbaarheid en inkomsten gunnen. En omdat we lezers willen helpen om bijzondere boeken te vinden en rechtstreeks contact met de auteur te leggen.

Waarom is het leuk om je boek bij de auteur te kopen?

  • Vaak wordt het boek gesigneerd, of kun je vragen om een persoonlijke opdracht
  • Je hebt rechtstreeks contact met de auteur
  • De auteur verdient meer aan zijn of haar boek
  • Sommige boeken vind je nergens anders, alleen via de auteur!

Wat voor boeken kun je bij de auteur bestellen?

Op deze site staan boeken die (in ieder geval) binnen Nederland verzonden worden. Denk aan ‘gewone’ boeken van uitgeverijen zoals romans, kinderboeken, agenda's, kalenders, kaartendecks en informatieve boeken, maar ook aan kleinschalige uitgaven zoals scripties, onderzoeksverslagen, familiegeschiedenissen, e-books door bedrijven en zelf uitgegeven boeken. Het zijn allemaal boeken die (ook) door de auteur zelf worden verkocht en verzonden.

Hoe bestel je bij de auteur?

Je bestelt je boek rechtstreeks bij de auteur. Via de knop Bestel bij de auteur kom je óf op de site van de auteur, of stuur je een mail aan de auteur (als die geen site heeft).

De auteur is verantwoordelijk voor de afhandeling van de bestelling en de verzending van het boek. Bij vragen of problemen neem je dan ook rechtstreeks contact op met de auteur. Je gegevens zijn alleen bij de auteur bekend.

Waar vind je ons online?

Contact

Weet je zeker dat je ons wil spreken, en niet liever een auteur?!
Dan kun je contact opnemen met Loes Vork of Nienke Vork
Mailen: loes@bestelbijdeauteur.nl of nienke@bestelbijdeauteur.nl
Bellen: 06 194 730 50 (Loes) of +43 670 5572 711 (Nienke)
Post: Gravin Beatrixstraat 19, 2805 PH Gouda

Waarom bestelbijdeauteur.nl?

Als lezers willen we ook goede boeken vinden buiten het overal vindbare en zichtbare aanbod voor het grote publiek. Als lezers gunnen we de auteur een goede opbrengst van zijn of haar boek. Als lezers vinden we het gaaf om rechtstreeks contact te hebben met een auteur. Een handtekening, een opdracht in het boek of een kaartje erbij maakt het bestellen van een boek extra bijzonder.

Bestel bij de auteur is opgericht door moeder en dochter Loes en Nienke Vork. Wij zijn zelf die lezers, maar ook ondernemers en zelfverkopende auteur. We kennen de behoeften en frustraties uit eerste hand en voelen een enorme drive om daar een oplossing voor te bieden.

Onze waarden

De dingen die we in ons leven en werk belangrijk vinden zijn: eerlijkheid, duurzaamheid, openheid, waardering, enthousiasme en duidelijkheid.

Eerlijkheid vertaalt zich in een eerlijke financiële verdeling tussen alle betrokken partijen.

Duurzaamheid nemen we mee bij alle keuzes die we maken voor ons bedrijf. Wat is het beste, niet alleen voor de auteur en de lezer, maar ook voor de wereld en de natuur? Hoe dragen we bij aan de SDG's oftewel de werelddoelen voor duurzame ontwikkeling? Wat zijn de effecten op lange termijn? We delen onze ervaringen op dit gebied in onze blog op LinkedIn en op het platform Verschil in zaken. Ook onderschrijven we de Fair Practice Code (klik hier voor meer informatie).

Openheid betekent dat iedereen mag weten waarom we de database hebben opgericht, wat iets kost en wie waaraan verdient. Wat ons betreft gaat openheid gepaard met eenvoud. Geen ingewikkelde constructies en onbegrijpelijke voorwaarden maar heldere, begrijpelijke afspraken.

Waardering: we vinden het belangrijk dat mensen waardering krijgen voor hun werk. Dat auteurs ook goed betaald worden voor hun boek. En dat hun werk gezien wordt in de kwaliteit die het heeft. Slechte boeken bestaan niet: in de handen van de juiste lezer is ieder boek een goed boek. Daarom werken we niet met beoordelingen of recensies, maar met aanbevelingen.

Enthousiasme werkt aanstekelijk. Daarom zijn we dol op mensen die ergens gepassioneerd voor gaan, zoals auteurs die zelf moeite willen doen om hun boek te verkopen. We werken ook graag samen met mensen die energie uitstralen, zoals startups en waarde-gedreven ondernemers.

Duidelijkheid is fijn! Duidelijkheid geeft rust. Uit onderzoek blijkt dat de (online) wereld voor veel mensen zo onduidelijk is dat ze er niet goed aan kunnen deelnemen (onder meer door prikkelgevoeligheid, slechte taalvaardigheid en visuele beperkingen). Wij kiezen voor onder meer een duidelijke online vormgeving die inclusiviteit bevordert, op advies van en getest door Webburo Spring.

Onze missie

Als we konden toveren, waar zouden we ons toverstokje dan voor gebruiken? Wat zouden we veranderen aan de wereld, als het gaat om boeken, lezers en auteurs? In de ideale wereld kunnen auteurs moeiteloos hun lezers bereiken, en verdienen ze zelf (ook) netjes aan hun boeken. In de ideale wereld kunnen lezers gemakkelijk nieuwe boeken vinden om te lezen en kunnen ze rechtstreeks in contact komen met de auteurs ervan.

In de ideale wereld kunnen lezers en auteurs elkaar moeiteloos vinden.

Onze visie

We geven handen en voeten aan de missie door een online platform in te richten voor boeken die rechtstreeks bij de auteur gekocht kunnen worden.

Het platform is overzichtelijk en duidelijk. De kosten voor vermelding op het platform zijn laagdrempelig en eenmalig. Auteurs kunnen zelf hun informatie plaatsen en wijzigen. De bestelbuttons leiden rechtstreeks naar de auteur, die zelf de verzending en betaling verzorgt.

Wie zijn wij?

Nienke Vork - Oprichter

Nienke Vork (2001) is een jonge, startende ondernemer die niet bang is om ergens op af te stappen. Als 16-jarige liep ze stage bij Boekhandel Verkaik in Gouda. Daarna had ze een bijbaan in de horeca, waar ze leerde om klantgericht te denken, zelfstandig te werken, mensen in te schatten en oplossingsgericht te handelen.

Tijdens haar studie Ondernemerschap bij De Haagse Hogeschool regelde ze zelf alles wat nodig was om een semester in het buitenland te kunnen studeren. Het werd European Economy and Business Management (English Programme) aan de University of Applied Sciences BFI Vienna. Vervolgens verlengde zij haar verblijf in Wenen met een stage als Intern SEO & Content bij CheckYeti. In 2023 studeerde Nienke in Den Haag af met Bestelbijdeauteur.nl als afstudeerproject en scriptieonderwerp. Sinds de zomer van 2023 woont Nienke weer in Wenen. Ze vindt het fijn om met Bestelbijdeauteur.nl bij te dragen aan de zichtbaarheid van auteurs. Zodra ze de kans heeft pakt ze een boek (in het Nederlands, Engels of Duits...).

Loes Vork - Communicatieadviseur

Loes Vork (1969) is neerlandica en werkt sinds 2010 als communicatieadviseur en marketingtrainer voor mensen die zelf de marketing willen doen voor hun bedrijf of boek. Als ondernemer heeft ze een groot en divers netwerk opgebouwd, inclusief schrijfcoaches, uitgevers en ondernemers die een boek schreven.

In 2019 publiceerde zij in eigen beheer het boek ‘Uitgelezen’, waarvan zij inmiddels bijna 1000 exemplaren heeft verkocht. In 2022 verscheen het boek ‘Denk je dat je mij kunt helpen?’ bij Uitgeverij Lucht (auteurs: Loes Vork en Adriaan van ’t Spijker). Door beide boeken heeft Loes ervaring met het zelf promoten en verkopen van boeken. Loes leest veel en graag, onder meer non-fictie, romans en waargebeurde verhalen. Ook gebruikt zij afgedankte boeken als basis voor creatief werk: Boekselen.

Bestelbijdeauteur.nl is een handelsnaam van Vork Communicatie.