Schijnwerper op lokale auteurs

Organiseer een evenement met collega-auteurs en trek nieuwe lezers

Hoe bereik je als auteur nieuwe lezers voor je boek? Als je toevallig geen BN-er bent of als je marketingbudget beperkt is, moet je slim zijn. Bijvoorbeeld door samen met een aantal collega-auteurs een evenement te organiseren dat gegarandeerd bezoekers trekt. Want samen bereik je meer!

Loes Vork (Bestelbijdeauteur.nl) bedacht daarom samen met Hanny Schoonderwoerd (Uitgeverij Klare Taal) het evenement 4boeken. Een lokaal feestje waar lezers en auteurs elkaar ontmoeten. Het is een avond of middag waarop 4 plaatselijke auteurs (of andere boek-makers) centraal staan.

Door zoiets samen op te pakken, kun je een interessant programma samenstellen. Je deelt de kosten én je vergroot je bereik, want iedere auteur op het programma heeft zijn of haar eigen netwerk. Bovendien maak je veel meer kans op aandacht in de lokale en regionale krant.


4boeken Gouda

In Gouda organiseren Loes en Hanny de lokale boekenfeestjes zelf. 4boeken Gouda werkt samen met onder meer De Goudse Bibliotheek en de (landelijke) Stichting Stadspoëzie waaronder onder meer het Goudse Dichters op Donderdag valt. Ook andere lokale boek minnende partijen worden benaderd voor een samenwerking.

Op dinsdag 20 juni 2023 is de eerste 4boeken Gouda in de Agnietenkapel, van 19.00 tot 21.30 uur. Kaarten kosten 15 euro inclusief koffie/thee en lekkere hapjes.

In oktober 2023 staat de tweede Goudse 4boeken gepland.

4boeken Gouda

Wil jij 4boeken in jouw plaats?

Wij geven je tips, we delen ons draaiboek met je en we kondigen je evenement aan op de landelijke website. Jij boort je eigen lokale netwerk aan om een fijn evenement te verzorgen dat lokale auteurs in het zonnetje zet. Je voert de formule van 4boeken uit op je eigen manier.

Er zijn al belangstellenden in Oudewater en Bergambacht gesignaleerd...

Op de site van 4boeken vind je meer informatie.
Voor meer informatie voor het zelf organiseren van 4boeken in je eigen plaats, of voor deelname als auteur (met een presentatie of met een pitch) aan 4boeken Gouda kun je mailen naar Loes Vork.

Kun je als auteur wel wat marketinghulp gebruiken?

- Meld je aan voor onze nieuwsbrief met marketingtips voor auteurs
- Word lid van onze groepen op LinkedIn en Facebook (open voor alle auteurs)
- Voor zelfverkopende auteurs: plaats je boek op Bestelbijdeauteur.nl

bijgewerkt op: 28-03-2024