Fair Practice Code

Bestelbijdeauteur.nl schaart zich achter de uitgangspunten van de Fair Practice Code, zowel voor wat betreft de activiteiten van Bestelbijdeauteur.nl (inclusief het evenement 4boeken) als alle andere activiteiten van Vork Communicatie.

Loes is deelnemer van Fairtrade gemeente Gouda en ook nog ambassadeur voor Fairtrade gemeente Gouda. Duurzaamheid (MVO) is een belangrijke kernwaarde van Bestelbijdeauteur.nl (zie de 'Over ons'-pagina). Loes blogt over duurzaam ondernemen via het platform Verschil in Zaken.

Solidariteit

Samenwerking is een belangrijk uitgangspunt. Door samen te werken als zelfverkopende auteurs wordt er meer mogelijk (expertise, financiën), bereiken we meer lezers en bezoekers, trekken we meer publiciteit, zijn we zichtbaarder, komen de auteurs beter in beeld, brengen we meer verbindingen tussen mensen tot stand, wordt onze omgeving creatiever, rijker en meer verbonden. Het evenement 4boeken organiseren we samen met Uitgeverij Klare Taal.

We ondersteunen auteurs praktisch en met kennis zodat ze zichtbaarder worden, meer lezers bereiken, zichzelf beter presenteren en hun verhaal verder uit kunnen dragen. Dat doen we door middel van ons platform, onze evenementen, onze trainingen en onze marketing blogs.

We willen iedereen die bijdrage levert een eerlijke vergoeding bieden. Daarom hebben we voor het seizoen 2023-2024 van 4boeken subsidie aangevraagd bij Gemeente Gouda. Als die subsidie wordt toegekend zijn we in staat om de inzet die nu geheel vrijwillig wordt gedaan, (deels) te vergoeden.

Partijen die we inhuren zijn zelfstandige ondernemers die onze waarden delen. Zij worden zo snel mogelijk betaald na ontvangst van de factuur, omdat we weten dat ze het nodig hebben.

Transparantie

We zijn open over wat we doen, hoe we dat doen en waarom we het zo doen, onder meer op onze site en via social media. Ook delen we de formule van 4boeken zodat andere plaatsen dit evenement ook kunnen organiseren, voor de eigen lokale auteurs.

Duurzaamheid

Alle keuzes voor ons bedrijf en evenement worden bekeken op duurzaamheid. Zo schenken we FairTrade en biologische koffie en thee en gebruiken we geen wegwerpproducten in de catering. Onze visitekaartjes bevatten geen gegevens die snel kunnen verouderen. Drukwerk gebruiken we beperkt. Goodiebags maken we van gerecycled materiaal, net als de aankleding van de zaal (oude boeken en atlassen).

De auteurs bieden we scholing en ruimte tot ontwikkeling door middel van marketing blogs, marketing tips via de groepen op Facebook en LinkedIn, presentatietraining voor deelnemers aan 4boeken en korting op online marketing workshops.

We gaan voor de langere termijn: we zijn van plan dit platform en onze evenementen langere tijd te verzorgen en ontwikkelen en verbeteren onszelf door structureel te evalueren en feedback te verzamelen van deelnemers.

We hebben groot respect voor de persoonlijke investeringen die de auteurs hebben gedaan in hun boeken. Daarom beoordelen wij de boeken niet op kwaliteit, bekendheid, verkoopcijfers of dergelijke. Ons standpunt is dat alle auteurs een verhaal hebben dat verteld mag worden. En dat ieder boek een goed boek is, in de handen van de juiste lezer. Uiteraard respecteren we ook het auteursrecht. We werken op ons platform niet met 'beoordelingen' maar met 'aanbevelingen' door lezers. Bijzondere boekenblogs plaatsen we alleen als we het boek oprecht positief kunnen bespreken.

Diversiteit

Bestelbijdeauteur.nl is juist bedoeld voor bijzondere boeken over bijzondere, 'niche' onderwerpen die via de regulieren kanalen nauwelijks in beeld komen. Op die manier dragen we bij aan diversiteit en inclusie. Dat blijkt ook uit de keuze van de auteurs voor het programma van 4boeken én uit de verschillende soorten bezoekers die we daar trekken. We zorgen voor variatie in onder meer leeftijd, afkomst, kennisniveau, levensthema’s, geloofsovertuiging en seksuele geaardheid.

Vertrouwen

We willen verbinding tot stand brengen. Persoonlijk contact staat centraal in de formule van Bestelbijdeauteur.nl: de lezer heeft rechtstreeks contact met de auteur. Ook bij 4boeken kiezen we voor laagdrempeligheid, kleinschaligheid en persoonlijk contact, zowel tijdens het evenement als in de organisatie ervan.

We vinden het belangrijk dat iedereen die een bijdrage levert genoemd wordt (mondeling en op onze site) en in zijn of haar waarde wordt gelaten.