Auteurs: André (Annette) Brouwer
Trefwoorden: Santiago de Compostela Pelgrimeren Zingeving
Droogkomische verhalen met een vleugje melancholie
In de hete zomer van 2015 liep André Brouwer van zijn woonplaats Alkmaar naar Santiago de Compostela. In ruim honderd korte verhalen neemt pelgrim André u mee op zijn reis. Een boek over vertrouwen, vriendschap, verbondenheid, aanvaarden, niet oordelen, bezit als ballast, onverwachte hulp als het tegen zit, ontvangen wat moeilijker is dan geven, loslaten, maar vooral over ontmoetingen
Ontmoetingen met de Franse Marie-Anne als echtgenote voor één dag, met pelgrim Fenneke als vrouw voor één nacht, met de Duitse Jetta op wie hij een beetje verliefd werd. En nog veel meer mensen met hun leuke en minder gezellige kanten en eigenaardigheden.
André Brouwer is 25 jaar pelgrim Hij was 6 jaar lang hoofdredacteur van pelgrimsblad De Jacobsstaf en hij schreef de gids Praktisch pelgrimeren naar Santiago de Compostela.
Annette (André) Brouwer
€ 22,95
prostitutie verslaving tippelzone hulpverlening heroïnehoer roman ervaringsverhaal
Prostitutie in de jaren tachtig: om de overlast door tippelende dames in Nederlandse binnensteden aan banden te leggen worden er zogenoemde gedoogzones ingericht. Een ander doel is het bieden van zorg aan deze vrouwen door middel van huiskamerprojecten.
Herman komt min of meer toevallig te werken bij zo’n project. In deze voor hem vreemde wereld wordt hij verliefd op de twintigjarige aan heroïne verslaafde prostituee Manuela.
Een verhaal over een onmogelijke liefde. Of toch niet?
Lees verder
Annette Brouwer werkte – toen nog als André – van 1986 tot en met 1988 bij een huiskamerproject. Op basis van die ervaringen schreef ze deze roman. Behalve een liefdesverhaal ook een tijdsbeeld van het toenmalige denken over prostitutie. Alle tippelzones in Nederland zijn inmiddels gesloten met die van Utrecht in 2021 als laatste.
Lees verder