Helende Verhalen

in 7 stappen

Auteurs: Annemiek Wils (en Erwin Wils)

Bekijk deze Boekenkaft van Helende Verhalen van Annemiek Wils (en Erwin Wils)

€ 17,95

Trefwoorden: boze buien, voorlezen, zelfhulp, kinderen

Fotograaf/illustrator: Annemiek Wils

Over het boek:

Helende Verhalen is een e-voorleesboek (PDF) waarmee je jouw eigen kind kunt helpen een (mentale) uitdaging te overwinnen. Lang geleden werden belangrijke levenslessen mondeling als verhalen doorgegeven. Dat was niet voor niets. Verhalen boeien en beklijven. Als kinderen jong zijn, lezen we vaak sprookjes of boeiende verhalen voor als ze naar bed gaan. Hoe heerlijk is het als ze de dag relaxt afsluiten en in hun warme bed aandachtig luisteren naar een mooi of spannend verhaal. Maar ......

.....sommige verhalen kunnen meer. Zij kunnen echt verandering brengen doordat ze helend werken.

Ik heb speciaal voor jou een e-book geschreven waarin 3 verhalen staan voor kinderen die een probleem ervaren. Deze verhalen brengen daar verandering in. Bestaat dat, veranderen door verhalen? Yep! Dat kan ik je alvast verklappen: met deze verhalen kan dat inderdaad! Hoe dat precies in z’n werk gaat, staat uitgelegd in het e-book. Het is niet moeilijk te begrijpen en iedereen kan het gebruiken! En het effect is zó mooi… Kinderen in de leeftijd van 0-10, maar soms ook wat ouder, hebben hier zóveel baat bij. En het gemakkelijke is dat je het zelf gewoon thuis voor het slapen gaan kunt inzetten. Heerlijk voorlezen in eigen omgeving en de verandering bij jouw kind al na een paar dagen opmerken.

Op maat

Dit e-book bevat drie voorbeeld verhalen die je op een simpele manier kunt aanpassen naar de situatie van jouw kind en keer op keer gebruiken. Daarnaast bevat het ook een duidelijke leidraad met uitleg en diverse suggesties. Met deze input kun je zelf eenvoudig één of meerdere (vervolg)verhalen schrijven waarmee je het probleem bij jouw kind om kan buigen. Je kunt het e-book downloaden en uitprinten.

Ervaar hoe jouw kind:

stappen gaat zetten die onmogelijk leken

slimmer, sterker en groter wordt met steeds meer zelfvertrouwen

angsten overwint en nieuwe uitdagingen aangaat

zelf met oplossingen komt

ander gedrag laat zien

Wat krijg je?

3 verhalen met de thema’s:

  • (faal)angst
  • zelfvertrouwen
  • gepest worden

Duidelijke leidraad over de boodschap van een verhaal

Diverse suggesties om zelf aan de slag te gaan


Wil je jouw kind op een mooie natuurlijke manier helpen?

Dan is dit het perfecte boek!

Bekijk deze Boekenkaft van boek Helende Verhalen van Annemiek Wils (en Erwin Wils)

Over de auteur:

Mijn naam is Annemiek Wils (1969). Ik ben getrouwd en samen met mijn man zijn wij de ouders van onze twee adoptiezonen. Ik heb het boek geschreven samen met mijn man, omdat het principe van Helende Verhalen ons erg veel gebracht heeft en dat gun ik jou ook. 

Zoals gezegd, wij hebben 2 geadopteerde jongens. Zij zijn op jonge leeftijd bij ons komen wonen. Ondanks hun jonge leeftijd (bijna 2 en bijna 3), hadden zij al enkele traumatische ervaringen achter de rug en dat heeft zeker impact gehad.

Beide jongens waren heel gevoelig waardoor prikkels heel heftig bij hen binnenkwamen. Boze buien en lichamelijke onrust waren het gevolg. Vooral de heftige woedeaanvallen vroegen enorm veel energie van ons. Zes, zeven keer op een dag sloegen de stoppen door en moesten wij bovenop ons kind liggen, waarbij onze gezichten ondergespuugd werden. 

Per toeval kwamen de Helende Verhalen op ons pad. Na het lezen van het eerste verhaal bleven de woedeaanvallen een hele week weg! Toen wisten we, er is iets gebeurd! Helende Verhalen hebben niet alleen onze jongens veel goeds gedaan, maar nog veel meer kinderen die met angsten, verminderd zelfvertrouwen of andere issues kampten. 

Het voorlezen van een Helend Verhaal is zo’n mooie manier om je kind zelf over zijn/haar probleem heen te helpen. Dat is waarom ik het jou en jouw kind ook zo gun!

Lees onze recensierichtlijnen

Erwin Wils heeft nog geen andere boeken geplaatst.