En nu ik

Over een onveilige jeugd en de jarenlange gevolgen daarvan

Auteurs: Diana de Laat

Bekijk deze Boekenkaft van En nu ik van Diana de Laat

€ 19,99

Trefwoorden: autobiografische roman, psychische mishandeling, huiselijk geweld, trauma, misbruik, waar gebeurd, kindermishandeling

Fotograaf/illustrator: Auteursfoto: Walter Verwaal

Volg de auteur online:

Over het boek:

Dit boek verschijnt op 18 juni 2024. De bestellingen tot en met die datum worden verzonden op 19 juni 2024. 

‘En nu ik beschrijft hoe vernietigend kindermishandeling inwerkt in het leven van een kind en het daar nooit meer uit ontsnapt. Een must-read voor elke leraar en welzijnswerker!’
– Fedor de Beer – Hoofddocent Master Pedagogiek HAN en auteur –

‘En nu ik is eerlijk, open en inzichtvol.’
– Laura de Bruijn – Zelfstandig Redacteur –

Autobiografische roman - paperback

Nadia is tien jaar als haar gescheiden moeder een nieuwe vriend krijgt. Nadia’s moeder negeert alle rode vlaggen, omdat ze overladen wordt met aandacht en omdat ze graag weer een echt gezin wil vormen. Binnen de kortste keren woont Isak bij hen in huis en heeft Nadia een stiefvader die haar moeder handig manipuleert en Nadia tot mikpunt maakt. Hij ontpopt zich tot een gewelddadige tiran, die het leven zeven jaar lang dagelijks tot een hel maakt.

Nadia is bijna vijftig als het alsmaar zorgen voor anderen, waaronder haar ernstig zieke en vaak veeleisende moeder, zijn tol eist en zorgt voor mentale en lichamelijke klachten. Ze zoekt hulp bij een psycholoog, waardoor alles weer naar boven komt. Ook voelt ze, voor het eerst, boosheid en onbegrip richting haar moeder.

Maar hoe kan ze boos zijn op iemand die zo ziek is en zal sterven? En hoe kan ze erachter komen wat ze zelf nodig heeft, als voortdurende schuldgevoelens en het gevoel er niet te mogen zijn, nog zo’n belangrijke plek innemen?

Bekijk deze Boekenkaft van boek En nu ik van Diana de Laat

Over de auteur:

Diana de Laat (1971)

In 1978 ben ik met mijn ouders en broertje verhuisd naar Apeldoorn, waar ik de rest van mijn jeugd heb doorgebracht en mijn VWO opleiding heb gedaan. Ik woon samen met mijn vrouw en heb twee inmiddels volwassen kinderen.

Ik heb dit boek geschreven, omdat wat mij is overkomen niet op zichzelf staat. Ik groeide zo'n veertig jaar geleden op in een zeer onveilige thuissituatie. Maar helaas is het onderwerp kindermishandeling nog steeds actueel. 

Bovendien is het een onderwerp waar vaak over gezwegen wordt. Daders praten er niet over. Omstanders kijken de andere kant op, uit angst om iets verkeerd te doen. En slachtoffers praten niet uit schaamte voor wat hen is overkomen of uit angst niet geloofd te worden.

Over het algemeen hoor je minder over psychische mishandeling dan over lichamelijke of seksuele mishandeling, terwijl psychische mishandeling minstens net zo schadelijk is. Dat wil ik laten zien met mijn boek.


Lees onze recensierichtlijnen

Diana de Laat heeft nog geen andere boeken geplaatst.