Verhalen voor de Volksgezondheid

Auteurs: Archimysticus

€ 10,00

Trefwoorden: Literatuur, Verhalen, Hedendaags, Modern, Leesbaar, Vlot, Interessant, Spannend, Ontroerend, Ontregelend, Fascinerend, Polarisatie, Vrouwen, Romance

Bekijk inkijkexemplaar:

Volg de auteur online:

Over het boek:

De verhalen in Archimysticus' verhalenbundel 'Verhalen voor de Volksgezondheid' zijn helder en leesbaar geschreven. Ze ontregelen je normale denkvermogen op een knappe manier. De verhalen hebben ook iets diep verontrustends, waardoor je het vermoeden krijgt dat de schrijver een diepere bedoeling verborgen houdt. Ze doen wat goede literatuur moet doen: je kijk op de wereld verruimen.

Nu winnaar van de Libris Self Publishing Literatuurprijs 2023!

Paperback 252 p.

De bundel bevat de volgende acht verhalen:

1. Orgelpijpen
Bernadette is koordirigente bij een kerkkoor. Ze is druk aan het oefenen voor een uitvoering. Haar partner Meurt speelt orgel en zij is gek op hem.

2. Dagje uitwaaien
Frederik zit geestelijk in de knoop. Zijn vrouw is overleden en hij heeft geen baan meer. Hij besluit een confrontatie aan te gaan met zijn verleden.

3. Veil liggen
Samantha heeft een sollicitatiegesprek voor modellenwerk. Maar is ze hier wel op voorbereid?

4. Mollengang
Vincent schrijft zijn jeugdvriend Simon een brief. In deze brief vertelt hij over een ondergronds netwerk waar hij lid van is geworden.

5. Woeste gronden
Het gezin Van der Poel is een christelijk gezin. Als de seksuele relatie tussen Louis en Jacoba uitdooft, heeft Louis een idee.

6. Ondersoorten
Jelle is antropoloog en krijgt steeds extremere denkwijzen.

7. Uitgedroogd kreupelhout
Josephus Lacerat is een hoogbejaarde man. Hij zit in een verpleegtehuis en zijn verpleegster is de jonge Hilde. Hij deelt met haar zijn levensverhaal.

8. Procuratrix puallarum
Silke gaat studeren in New York, als bijbaantje gaat ze werken als masseuse. Het bedrijf is van Abigail, zij laat jonge meisjes voor haar werken.

Over de auteur:

Archimysticus is een Amsterdamse schrijver. 'Verhalen voor de Volksgezondheid' is zijn vierde boek.

Aanbevelingen:

Ik vond dit boek: De verhalen in Archimysticus' verhalenbundel 'Verhalen voor de Volksgezondheid' zijn helder en leesbaar geschreven. Ze ontregelen je normale denkvermogen op een knappe manier. De verhalen hebben ook iets diep verontrustends, waardoor je het vermoeden krijgt dat de schrijver een diepere bedoeling verborgen houdt. Na het lezen ben je ontsteld en ontregeld, maar ook aan het denken gezet. Wat dat betreft steken ze knap in elkaar. Ze doen wat goede literatuur moet doen: je kijk op de wereld verruimen. Nu winnaar van de Libris Self Publishing Literatuurprijs 2023!

Naam: Archimysticus

Lees onze recensierichtlijnen

Archi Mysticus heeft nog geen andere boeken geplaatst.