Ik Stop Wel

De revolutionaire methode om moeiteloos in één keer te stoppen met roken

Auteurs: Marcel Borst

Bekijk deze Boekenkaft van Ik Stop Wel van Marcel Borst

€ 37,50

€ 21,00

Trefwoorden: stoptober verslaving nicotine roken rookpoli longarts longkanker COPD ikstopwel.nl verslaving hypnotherapie hypnose NLP

Fotograaf/illustrator: Stefanie van den Bos

Bekijk inkijkexemplaar:

Volg de auteur online:

Over het boek:

Je wilt heel graag stoppen met roken, maar je durft het niet. Je stelt het uit. Zo voorkom je de pijn van mislukking. Je gezondheid gaat achteruit. De mensen om je heen willen je nog niet kwijt. 

Iedere roker kan eenvoudig stoppen. In deze prachtig vormgegeven, luxe hardcover verse van zijn boek, deelt stoppen-met-roken specialist Marcel Borst de stappen om in één keer een niet-roker te zijn. Hij zet de knop tussen de oren definitief om.

Marcel laat op aangrijpende wijze zien:

1. hoe je de behoefte aan roken stopt

2. dat roken geen verslaving is (en hij bewijst dit ook)

3. hoe een eenvoudige oefening jouw rookbehoefte volledig wegneemt

4. hoe je stopt met roken zonder in gewicht aan te komen

5. hoe zelfs de zwaarste rokers kunnen stoppen

6. hoe je op een feestje of terras geen enkele zin meer hebt in een peuk (zelfs niet als je volop in je emotie zit)

Bekijk deze Boekenkaft van boek Ik Stop Wel van Marcel Borst

Over de auteur:

Marcel Borst is gecertificeerd hypnotherapeut, gespecialiseerd in stoppen met roken. Met zijn aanpak zijn al duizenden rokers van hun rookgedrag afgeholpen.

Hij leert zijn technieken aan collega-therapeuten in Nederland en België en heeft een succesvol online programma waarmee 86% in één keer stopt met roken.

Marcel heeft nu ook een boek geschreven over zijn aanpak. Want door een andere kijk op wat roken is, blijkt het voor de meeste rokers heel eenvoudig te zijn om te stoppen.

Machteloos voelde ik me. Longkanker. Mijn vader was nog maar net 50 jaar toen hij deze diagnose kreeg. Zelf was ik nog maar een jochie van 7. Ik weet het nog heel goed.

Machteloos keek ik toe hoe hij jarenlang een gigantisch pijnlijke strijd aanging om maar te blijven leven. Iedere dag maakte ik het van dichtbij mee. En dat allemaal door zijn jarenlange roken.

De impact op mijn moeder, mijn zusjes en mijzelf was onbeschrijflijk groot. 

Het was die ervaring, als 7 jarig jochie, waardoor ik later in mijn leven besloot dat niemand mee zou moeten maken wat mijn vader heeft doorstaan. Ik wilde die rotsigaret voorgoed uit de wereld uit helpen. Rokers van hun rookgedrag verlossen.

Gelukkig was mijn vader er op tijd bij. Het was nog niet uitgezaaid. Hij is geopereerd en zijn hele linkerlong is weggenomen. Maar na zijn operatie was hij non-stop benauwd en kon hij vrijwel niets meer.

Iedere keer dat hij weer een hoestbui kreeg, hielden wij ons hart vast: bang dat hij zou stikken.

Mijn vader had geen keuze: het was stoppen met roken, of stoppen met leven. Maar wij hadden hem nog heel hard nodig, dus de keuze was duidelijk. En toch leek stoppen met roken voor hem een onmogelijke taak.

Inmiddels weet ik dat als de rookgewoonte in tientallen jaren is opgebouwd, het lijkt alsof je leven uit elkaar valt wanneer je stopt. Traditionele methoden zijn dan een tijdelijk steuntje in de rug, maar laten veel rokers uiteindelijk toch weer verlangen naar die sigaret.

Mijn eigen ervaring met mijn vader gaf mij de drive om zoveel mogelijk rokers te helpen met stoppen. Voordat het te laat is.

Ik zocht heel lang naar dé manier om mensen in één keer voorgoed van hun rookgedrag af te helpen, tot ik me plotseling iets realiseerde waar ik nog niet eerder aan had gedacht.

Want andere rokers in mijn omgeving konden zomaar op een dag besluiten om te stoppen. Zij drukten dan hun laatste peuk uit, om zonder problemen nooit meer te roken. Blijkbaar zit daarboven ergens een knop die je uit kunt schakelen. Maar hoe dan?

​​​​Dat inzicht kwam bij mij onverwacht. Toen ik hypnotherapie ging studeren, viel bij mij opeens het kwartje. Roken is gewoon aangeleerd gedrag. Een gewoonte.

Niets meer dan dat!

Na járenlang onderzoek, weet ik nu dat die knop tussen de oren bestaat. Die kun je omzetten. Ik weet nu dat het heel goed mogelijk is om in één keer te stoppen met roken. Zonder terugval. Zonder gedachte en zonder behoefte aan een sigaret.

Het is een routine, een regelmaat, een houvast, een redder in nood in tijden van stress: een emotionele, mentale steun. Met andere woorden: de behoefte aan roken is gewoon een knop tussen de oren. En die knop tussen je oren kun je gewoon omzetten!

Nu heb ik een prachtig boek geschreven waarin ik rokers vertel hoe je dat binnen 14 dagen kunt doen. De aangeleerde rookgewoonte tussen de oren uitschakelen.

Waardoor "de verslaving" opeens zo klein blijkt te zijn, dat het geen enkel probleem meer is om te stoppen met roken.

Met mijn aanpak heb ik inmiddels al meer dan 10.000 rokers in één keer van het roken afgeholpen. Dat is namelijk heel gemakkelijk als je geen gedachten en geen behoefte meer hebt aan een sigaret. Als je rookgewoonte is uitgeschakeld.

Dan is het ook heel eenvoudig om een niet-roker te blijven. In mijn boek “Ik Stop Wel”, vertel ik je hier alles over en zetten we meteen de eerste stappen naar een rookvrij leven.

Lees onze recensierichtlijnen

Marcel Borst heeft nog geen andere boeken geplaatst.