De Vertellers

200 tips voor het schrijven van een verhaal

Auteurs: Henk Blanken

Bekijk deze Boekenkaft van De Vertellers van Henk Blanken

€ 19,90

Trefwoorden: Schrijven vertellen creatief journalistiek verhalen vertellen tips stijl storytelling

Over het boek:

HENK BLANKEN (1959) geldt als dé pleitbezorger van verhalende journalistiek. Hij liet honderden (aankomende) journalisten kennismaken met verhalen die zo dwingend en meeslepend zijn als fictie, en toch waargebeurd.

‘In Laura H. speel ik een spel met tijd, en ik weet niet of ik dat zo had kunnen doen als ik Henk niet had gekend. Hij leerde me dat een verwarrende tijdlijn de verhalende kracht in de war schopt.’

(Thomas Rueb, auteur van Laura H., dat bekroond werd met de Brusseprijs)

De Vertellers bevat 200 tips voor het schrijven van een verhaal. Henk Blanken verwerkte de 100 tips die hij publiceerde in zijn maandelijkse column in het vakblad voor journalisten, VillaMedia.  En putte daarna uit ruim 40 jaar ervaring als journalist en auteur van het veelgeprezen Handboek Verhalende Journalistiek.

Bekijk deze Boekenkaft van boek De Vertellers van Henk Blanken

Over de auteur:

Henk Blanken is sinds 45 jaar journalist. Hij werkte onder meer voor Het Vrije Volk, was zestien jaar redacteur van de Volkskrant, waarna hij nog acht jaar  adjunct hoofdredacteur was bij Dagblad van het Noorden. Hij sloot zijn loopbaan af als onderzoeksjournalist en won de Tegel voor het verhaal over Project X. Eerder ontving hij al Het gouden pennetje. Zijn werk verscheen o.a. in De Groene, de Volkskrant, The Guardian, die Welt en de Correspondent.

Lees onze recensierichtlijnen

Henk Blanken heeft nog geen andere boeken geplaatst.